Ik ben Suzan van Lieshout. In 1968 geboren te Nijmegen en daar voor de rest ook altijd gebleven. Dat betekent niet dat ik niet over grenzen kijk: ik ben heel nieuwsgierig en juist als je weet waar je basis ligt, is het leuk om op reis te gaan.

Met ouders die een café hebben in een cultureel centrum, groei ik op tussen kunstenaars en
creatieve uitingen. Na een recalcitrante middelbare schooltijd begin ik in 1990 keurig aan een voltijdse opleiding multidisciplinaire vormgeving aan Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Tijdens mijn studie werk ik al freelance voor een aantal grote publiekstijdschriften (zoals Viva, Yes en Elle Wonen). Dat blijf ik doen. Ook als ik, de studie inmiddels afgerond, m’n eigen ontwerpbureau start.

Maar alleen is maar alleen, en samen met een oud-studiegenoot richt ik in 1996 M/V Ontwerpers op.

De zaken gaan goed, en na een fusie in 2003 zijn we een full-service communicatiebureau (Eyecab Communicatie Adviesbureau). Gaandeweg groeit de behoefte aan persoonlijker werken, meer vrijheid en individuele invulling. Ik wil weer vooral ontwerpen en met vormgeving bezig zijn. Daarom verlaat ik Eyecab en vervolg m’n werk in Van Lieshout Visuele Ideeën. later afgekort naar VLVI.

Op deze ingeslagen weg liggen nieuwe uitdagingen. Ik kan onderzoeken waar ik me ècht mee bezig wil houden. Vanuit mijn interesse in natuur en design, volg ik eerst een opleiding plantenkennis en tuinarchitectuur, en voeg tuinontwerp toe aan mijn werkzaamheden. Daarna begin ik een zoektocht naar mijn eigen stijl en visie. Tijdens deze periode ontstaat ook ruimte voor het maken van autonoom werk. Sinds 2010 ben ik mij daarin verder aan het ontwikkelen en verdiepen. 

Inmiddels bied ik mijn kunst aan onder de naam Van Lieshout VI. Dat is de afkorting van mijn bedrijfsnaam (Visuele Ideeën). Bovendien ben ik natuurlijk al 'de zoveelste' van Lieshout in de kunst...


Mail:
suzan@vlvi.nl

werk en werken zijn ook te zien op mijn website VLVI.NL of in mijn Behance-portfolio