Ik ben Suzan van Lieshout. In 1968 geboren te Nijmegen en daar voor de rest ook altijd gebleven. Dat betekent niet dat ik niet over grenzen kijk: ik ben heel nieuwsgierig en juist als je weet waar je basis ligt, is het leuk om op reis te gaan.

Na een recalcitrante middelbare schooltijd begon ik in 1990 keurig aan een voltijdse opleiding in multidisciplinaire vormgeving aan Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Tijdens de studie werkte ik al voor een aantal grote publiekstijdschriften. Daar bleef ik werken. Ook toen ik, de studie inmiddels afgerond, m’n eigen ontwerpbureau startte.
Maar alleen is maar alleen, en samen met een oud-studiegenoot richtte ik in 1996 M/V Ontwerpers op.
De zaken gaan goed en na een fusie in 2003 zijn we een full-service communicatiebureau (Eyecab Communicatie Adviesbureau). Gaandeweg groeit de behoefte aan persoonlijker werken, meer vrijheid en individuele invulling. Ik wil weer vooral ontwerpen en met vormgeving bezig zijn. Daarom verlaat ik Eyecab en vervolg m’n werk in Van Lieshout Visuele Ideeën. later simpelweg afgekort naar VLVI.

Op dit ingeslagen pad liggen nieuwe uitdagingen. Vanuit mijn interesse in natuur en design, volg ik een opleiding plantenkennis en tuinarchitectuur, en voeg tuinontwerp toe aan mijn werkzaamheden. In die tijd begin ik me te verdiepen in mijn eigen stijl. Tijdens deze ontwikkeling ontstaat ook ruimte voor het maken van vrij werk.

Inmiddels bied ik mijn kunst aan onder de naam Van Lieshout VI. Dat is de afkorting van mijn bedrijfsnaam (Visuele Ideeën). Bovendien ben ik natuurlijk al 'de zoveelste' van Lieshout in de kunst...

 

Mail: suzan@vlvi.nl


werk en werken zijn ook te zien op mijn website of in mijn Behance-portfolio